The Getty Villa Renovation and Addition

The Getty Villa Renovation and Addition

Nine cast-in-place concrete structures were built as part of the Getty’s renovation and expansion: a cafe, an auditorium, an entry court, a central plant, a two-story research facility, a two-story office building, a one-story laboratory building, a 248-car parking structure and a 200-car parking structure. In addition to constructing structural concrete frames for the buildings and parking structures, Morley’s scope of work included the construction of cantilevered retaining walls, spread footings, cast-in-place caissons up to 80 feet long and 4 feet in diameter, and the creation of architectural concrete “strata” concept to simulate layers excavated from the earth throughout this massive 64-acre site.

Project Details:

  • 406,000 sf
  • 28,700 cy of concrete
  • 208,000 sf of architectural walls

Owner:

The J. Paul Getty Trust

Architect:

Machado & Silvetti

Awards:

  • Project of the Year, Los Angeles Business Council
  • First Place, Multiple Applications, 1500 sf ft, Commercial, American Society of Concrete Contractors
  • Project of The Year, Los Angeles Business Council
  • Building Team of The Year, AIA Los Angeles

©2019 Morley Construction Company | Privacy

Log in with your credentials

Forgot your details?