Getty Villa Renovation & Expansion

Getty Villa Renovation & Expansion

In this major renovation and expansion, the J. Paul Getty Trust has increased visitor facilities and renovated its museum devoted to antiquities to serve as a center for the study of ancient art, archeology and conservation.

 

Designed to simulate excavated layers of the earth, the architectural concrete walls at Getty Villa are dimensionally precise and aesthetically diverse. The 64-acre site features rustic horizontal and vertical board-formed concrete made from random lengths of wood with variable widths and thicknesses; sandblasted, exposed aggregate concrete made with Type II and white cement; and seeded and integral decorative colored aggregates exposed by a variety of methods including grinding, sandblasting, retarding, and acid washing. Similarly, concrete slab finishes feature ground and polished concrete, seeded and exposed aggregate surfaces, and smooth, acid-washed surfaces.

Project Details:

  • 406,000 gsf
  • 28,700 cy of concrete
  • 208,000 sf of architectural walls

Owner:

The J. Paul Getty Trust

Architect:

Machado & Silvetti

Awards:

  • Project of the Year, Los Angeles Business Council
  • First Place, Multiple Applications, 1500 sf Commercial, American Society of Concrete Contractors
  • Project of The Year, Los Angeles Business Council
  • Building Team of The Year, AIA Los Angeles

©2019 Morley Construction Company | Privacy

Log in with your credentials

Forgot your details?